Embossing

Wat is dat? Ik weet niet of je het wel eens gehoord hebt of gezien, maar dan mis je wat hoor! Super leuk om te doen of om er iets van te krijgen.... Maar ik weet ik ben niet zo duidelijk, ik zal het eens uitleggen. Maar wel in een paar stappen om het goed te kunnen volgen:

 

  • Wat is Embossing?
  • Met een lijmstift iets schrijven of tekenen
  • Embossing poeder erover heen doen
  • Met een heat gun de letters smelten

 

Wat is Embossing?

Kort samengevat is het eigenlijk letters smetten met behulp van een lijmstift, folie of poeder en een heat gun.


Met een lijmstift iets schrijven of tekenen.....

Dat is een speciale stift die je niet voor niets moet gebruiken. Als het met papier in aanraking komt gaat het plakken, en dat is goed.

 

Het zorgt ervoor de het folie of poeder aan het Plakke deel van het papier komen vast te zitten.

 

Maar waar kan je die kopen? Eigenlijk simpel op internet, want in de winkel zul je die niet zo snel tegenkomen. Mede omdat dit niet geheel erg bekent is in Nederland. Maar online bij. : 


• Bol.com

• Dekwast.nl

• Paperpads.nl





Embossing powder eroverheen doen...

Zorg dat het poeder over de lijmgedeeltes zit, klop daarna het poeder er af zodat het alleen nog maar op het lijm zit. Dat kan je het makkelijkste op een ander papier doen, die je buigt waardoor alles weer terug in het potje valt.


Met een heat gun letters smelten..

Vervolgens zet je je heat gun aan en richt je op de delen waar je wilt. Je ziet dat het dan gaat smelten, dan ga je verder en verder. WAARSCHUWING: Let op dat je een kartonnen onder grond hebt. Dit word wel warm maar kan niet vervormen. Zelf deed ik het eerst of een placemat en daarna of een snij mat. Dit was geen succes het ging naar boven en mis vormde. Karton is uit eigen ervaring nog wel het meer succesvol geweest.

Dat was het kort samen gevat, veel succes!!

Commentaren: 0