· 

Materialen

Er zijn veel verschillende materialen. Maar waar moet je beginnen? Het beste met oefenen met potlood, papier en gum. Dan kun je steeds verder gaan met nieuwe betere materialen. Bijvoorbeeld  brushpennen, aquarelle, verf, twinmarkers. En nog veel meer. Maar dat is nogal een groot begrip. Laten we het hebben over gevorderde materialen. Nu praten we over glaspennen, kroontjespennen en meer. Wat bij dit gedeelte over schrijven zijn ook nog veel verschillende manieren, materialen en overige informatie.


Glas pen...?

 

Allereerst mijn favoriet. De glas pen, ook wel 'founten glass pen' genoemd. Zelf gebruik ik deze pennen nog niet erg lang, maar ik ben er nu al dol op. Het is makkelijker te gebruiken dan een kroontjespen. Het enige wat je verder nodig hebt is inkt, en natuurlijk iets om op te schrijven of te tekenen ect. 

 

Het is eigenlijk alleen maar je pen in de inkt doppen en dan beginnen. Je hebt minder snel vlekken. En omdat de punt rond is kan je minder snel fouten maken. Daarom is dit een hele goede beginner voor moeilijkere dingen. Hij ligt makkelijk in de hand. Zelf vind ik het enorm prettig werken.

Er zijn niet echt verschillende diktes van de punt. Als je dat wel zou willen kun je beter een ander soort pen gebruiken. 

Koontjes pen

Deze pen is heel wat moeilijker. Hij heeft vele verschillende soorten kroontjes. Allemaal schrijven ze weer anders. Het is dus een uitvinding welk kroontje of welke pen bij jou past! Zelf wil ik altijd de middenweg. Want hoe dikker, hoe moeilijker. Maar oefening baart kunst!

 

Je hebt hier meer inkt voor nodig dan de vorige pen. Je kan ook verschillende inktkleuren en pennen nemen. Je kaan bijvoorbeeld ook een veren pen nemen, ze zien er ook heel mooi uit!



Dit waren 2 van de gevorderde pennen. Er zullen zeker nog meer pennen volgen...

Reactie schrijven

Commentaren: 0